Deliciu cu crema de branza si stafide

Printeaza

Deliciu cu crema de branza si stafide din: faina, zahar, lapte dulce, ulei, sare, oua, zahar, branza de vaci, smantana, stafide galbene, coaja de portocala, albusuri, zahar pudra si zeama de lamaie.

Ingrediente:Deliciu_cu_crema_de_branza_si_stafide

Pentru blat:

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 g drojdie
  • 80 ml ulei
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 750 g branza de vaci bine scursa
  • 2 linguri smantana groasa
  • 100 g stafide galbene
  • coaja de portocale rasa

Pentru glazura:

  • 2 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu putin lapte cald, adaugi o lingura de faina si o lingura de zahar, lasi la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi amesteci cu restul ingredientelor pentru blat si framanti un aluat omogen si consistent, pe care il lasi la loc cald sa dospeasca circa 40 de minute.

Intre timp, amesteci branza cu galbenusurile, zaharul, smantana si coaja de portocala rasa, adaugi stafidele si la sfarsit incorporezi delicat albusurile batute spuma tare. Lasi crema la rece pana este gata aluatul. Intinzi aluatul in doua foi, asezi prima foaie intr-o forma rotunda unsa si tapetata, torni umplutura de branza si acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa o ora, la foc potrivit.

O lasi sa se receasca in forma. Bati albusurile cu zaharul pudra, adaugand treptat cate putina zeama de lamaie pana se formeaza o compozitie alba, cremoasa. Cu ajutorul unui pos, decorezi tarta cu glazura de lamaie si o lasi la rece pana in momentul servirii.

Deliciu cu crema de branza si stafide

Deliciu_cu_crema_de_branza_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.