Deliciu cu ciocolata
PrinteazaDeliciu cu ciocolata
Ingrediente:
- 3 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 180 g unt
- 280 g ciocolată
- 40 g făină
- Pentru cremă:
- 100 g ciocolată
- 500 ml lapte
- 60 g zahăr
- 40 g unt
- 40 g făină
Preparare:
Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahăr. Adaugă făină şi puţină apă. Topeşte ciocolata. Când s-a răcit puţin, adaugă untul şi toarnă peste crema de ouă.
Adaugă albuşurile bătute. Pune compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie şi coace la cuptor 30 de minute. Topeşte ciocolata. Adaugă laptele şi zahărul. Topeşte untul.
Adaugă făina amestecând energic. Lasă pe foc cel puţin 3 minute. Adaugă treptat ames¬tecul de lapte şi ciocolată, întinde crema peste blatul răcit. Taie prăjitura numai după ce s-a răcit.
Pofta buna!
Un desert cu ciocolata foarte bun. Copiii sunt inebuniti dupa el.