Delicatese cu ficatei de curcan si ciuperci
PrinteazaDelicatese cu ficatei de curcan si ciuperci din: ficatei de curcan, bacon, ceafa de porc, carnaciori, ciuperci, sare, piper macinat, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1/2 kg ficatei de curcan
- 6-8 felii de bacon taiat foarte subtire
- 300 g cuburi de ceafa de porc
- 200 g carnaciori taranesti proaspeti
- 1/2 kg ciuperci micute
- sare
- piper macinat
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
In interiorul unei felii de bacon pui cate un cub de ceafa de porc, un ficatel de curcan si o bucatica de carnacior de aproximativ 3 cm, apoi rulezi si prinzi cu o scobitoare, ca si cum ai prinde un bold intr-o tesatura. Faci astfel de pachete, pana termini ingredientele.
Daca, spre final, termini un fel de carne, faci pachetelele cu ce ramane.
Intr-o tava de cuptor, asezi pachetelele de ficatei si printre ele pui ciupercutele intregi, spalate in prealabil. Sarezi si piperezi dupa gust si stropesti cu uleiul de masline.
Dai tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc potrivit. Poti servi pachetelele ca antreuri (fara ciupercuţe) sau ca fel de mancare, impreuna cu ciupercile.
Delicatese cu ficatei de curcan si ciuperci
Pofta buna!