Cuscus cu rosii si vinete

Printeaza

Cuscus cu rosii si vinete din: ceapa, ulei de masline, usturoi, dafin, rosii, zahar, scortisoara, anason, cuisoare, curry, lamaie, sare, piper, busuioc, cuscus, supa, ceapa, vinete, dovlecei.

Ingrediente:Cuscus cu rosii si vinete

  • 1 ceapă mare
  • 80 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 frunze de dafin
  • 800 g roşii
  • 1 lingură zahăr
  • scorţişoară
  • 1 steluţă anason
  • 8 cuişoare
  • 1 linguriţă curry
  • 1 lingură suc de lămâie
  • sare de mare
  • piper alb
  • 1 crenguţă busuioc proaspăt
  • 200 g cuşcuş
  • 150 ml supă de legume
  • 2 cepe verzi
  • 1 vânătă medie
  • 1 dovlecel mic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 4 linguri ce ulei. Se adaugă usturoiul pisat şi frunzele de dafin. Se taie cartofii în bucăţi mici şi se pun peste ceapă. Se adaugă zahărul, scorţişoara, steluţa de anason, cuişoarele, cur­ry, piperul şi sarea.

Se călesc roşiile până se înmoaie. Se adaugă sucul de lămâie şi busuiocul. Se toarnă peste cuşcuş 200 ml de apă fierbinte şi se lasă să se îmbine. Se asezonează cu sare, se toarnă o lingură de ulei de măsline şi se amestecă uşor. Ceapa verde se taie felii şi se pune peste cuşcuş.

Se taie felii dovlecelul şi vânata şi se călesc în restul de ulei. Se adaugă sare şi piper. Se face o grămăjoară de cuşcuş în mijlocul unei farfurii. Se pun legumele împrejur, apoi se toarnă sosul de tomate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.