Cuşcuş cu peşte

Printeaza

Cuşcuş cu peşte din: cuscus, fileuri de cod, lapte de cocos, ciuperci, nuca de cocos, caise, fenicul, amidon, usturoi, ghimbir, lamaie, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Cuscus_cu_peste

  • 200 g cuscus
  • 4 fileuri de cod
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 g ciuperci
  • 50 g nuca de cocos
  • 200 g caise din compot
  • o bucata de fenicul
  • amidon
  • doua catei de usturoi
  • o lingurita cu ghimbir
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune lângă ciuperci. Usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt sau se pisează. Se încing 100 ml de ulei într-o cratiţă, se pune feniculul, se căleşte cinci minute, apoi se adaugă usturoiul şi ciupercile.

Se călesc zece minute, se pun ghimbirul şi peştele tăiat în bucăţi mici. Se amestecă uşor cu o lingură ca să nu se sfărâme peştele, se toarnă laptele de cocos şi se condimentează. Se adaugă o cană cu apă în care s-a dizolvat o lingură cu amidon şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul format.

Se toarnă puţin suc de lămâie, se presară coajă rasă de lămâie, caisele şi nuca de cocos, se mai fierb două minute şi se iau de pe foc. Cuşcuşul se opăreşte, se pune pe un platou şi deasupra se toarnă sosul de cocos şi peşte. Ca sa fie mai gustos, pestele se prajeste separat sau se frige si se pune la sfarsit in sos.

Cuşcuş cu peşte

Cuscus_cu_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.