Cuscus cu legume si carne de ied
PrinteazaCuscus cu legume si carne de ied:cuscus, ardei galben, ceapa rosie, mazare, sare, piper, carne de ied, usturoi, ulei de masline, maghiran, cimbru, marar, telina frunze, castravete, iaurt, lamaie.
- 250 g cuşcuş
- 1 ardei roşu galben
- 1 ceapă roşie
- 200 g mazăre fiartă
- sare
- piper
- 800 g carne de ied
- usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- măghiran
- mărar
- cimbru
- ţelină frunze
Ingrediente salată:
- 1 castravete
- 5 linguri iaurt
- zeama de la jumătate de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cuşcuşul în 500 ml apă, apoi îl amesteci cu 1 ardei mazărea, ardeiul tocat cubuleţe, ceapa tăiată felii şi condimentezi cu sare şi piper.
Carnea de ied o fierbi cu condimente şi o prăjeşti în ulei de măsline cu usturoi.
Dai castravetele pe râzătoare, îl sărezi puţin, îl storci de zeamă şi amesteci cu 5 linguri iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie, sare şi piper. Ornezi totul cu cimbru si mărar.
Cuscus cu legume si carne de ied
Poftă bună!