Cuscus cu anghinare

Printeaza

Cuscus cu anghinare din: cuscus, orez, ceapa, anghinare, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline, salata, rosii, sos de cascaval, sos de ardei, sare, piper.

Ingrediente:Cuscus cu anghinare

  • 150 g cuşcuş
  • 50 g orez negru
  • o ceapă roşie
  • două conserve anghinare
  • un morcov
  • o legătură ceapă verde
  • un căţel de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • 20 g salată frisee
  • 200 g roşii cherry
  • 200 ml sos de caşcaval
  • 100 ml sos de ardei dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:
Orezul negru se fierbe în apă cu sare până se înmoaie apoi se sfărâmă cu o furculiţă. Se pune cuşcuşul într-un bol, se amestecă cu o lingură cu ulei de măsline, sare şi piper după gust.

Se acoperă cu apă clocotită, se lasă să se umfle apoi jumătate din el se amestecă cu orezul sfărâmat.

Intr-o cratiţă se încinge restul de ulei de măsline, se adaugă morcovii daţi prin râzătoare şi ceapa roşie tocată, usturoiul feliat, sare şi piper. Se călesc două minute, se adaugă jumătate de cană cu apă şi se fierb zece minute.

Se adaugă anghinarea scursă de apă, se lasă pe foc încă cinci-şapte minute, se adaugă ceapa verde tocată şi se mai ţine un minut.

Roşiile cherry se spală, se frig pe grătarul încins sau într-o tigaie fără ulei şi se pun în farfurii alături de cele două tipuri de cuşcuş şi anghinare.

 

Cuscus cu anghinare

Cuscus cu anghinare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.