Cus-cus pastoresc

Printeaza

Cus-cus pastoresc din: slanina, ceapa, cus-cus, cartofi, carnati, patrunjel, sare, piper, boia.

Ingrediente:Cus-cus pastoresc

  • 100 g slănină
  • 1 ceapă (mare)
  • 250 g cuş-cus
  • 250 g cartofi
  • 200 g cârnaţi ţărăneşti (sau afumaţi)
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se prăjeşte slănina, tăiată cuburi. Se taie mărunt ceaţpa, se pune în cratiţă şi se căleşte uşor. Se adaugă apoi cuş-cuş-ul, se condimentează cu sare, piper şi boia, lăsând pe ffoc până se rumeneşte.

Se ia apoi cratiţa de pe foc şi se toarrnă 700 ml de apă. Se pune din nou cratiţa pe foc şi se măreşte flacăra până dă în clocot, după care se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Se curăţă cârnaţii de pieliţă, se taie rondele şi se adaugă în cratiţă. Se fierbe totul înăbuşit aproximativ 15 minute, la foc moderat.

La sfârşit, se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.