Curry rosu de pui

Printeaza

Curry rosu de pui din: orez, sare, fasole verde, ardei grasi, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, pasta de curry rosu, lapte de cocos, piper de cayenne, file de piept de pui, piper, coriandru verde, patrunjel si chutney de caise.

Ingrediente:Curry_rosu_de_pui

  • 250 g orez Jasmin
  • sare
  • 300 g fasole verde
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa frantuzeasca
  • 1 catel de usturoi
  • 1,5 cm ghimbir proaspat
  • 2 linguri ulei
  • 1,5 pasta de curry rosu
  • circa 200 ml supa
  • 400 ml lapte de cocos
  • piper de Cayenne
  • 500 g file de piept de pui
  • piper
  • 1 lingura coriandru verde
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri chutney de caise

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu sare. Se pregătesc legumele. Se taie în două păstăile de fasole şi se opăresc în apă cu sare cea 8 min. Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă. Se taie ardeiul gras în bucăţi. Se curăţă cea­pa, usturoiul şi ghimbirul şi se toacă. Se prăjesc în wokul încins 1-2 minute.

Se adaugă ardeiul gras, se călesc, apoi se adaugă şi pasta de curry. Se stinge cu supă şi lapte de cocos; se condimentează cu sare şi piper de Cayenne. Se lasă să fiarbă la foc moa­le cea 10 minute. Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi; se condi­mentează. Se adaugă jumătate din cantitatea de verdeaţă şi se aşază în dispozitivul de fiert la aburi.

Se pune deasupra unei oale cu apă clocotită şi se acoperă cu un capac. Se fierbe carnea la aburi cea 5 minute. Se adaugă la curry chutney-ul cu fasole verde şi carne; se lasă să se pătrundă cea 2-3 minute. Se condimentează şi se adaugă restul de verdeţuri. Se ser­veşte cu garnitură de orez.

Curry rosu de pui

Curry_rosu_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.