Curry de langusta

Printeaza

O reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate foarte fin (poate conţine şi pes­te 40 de ingrediente), putând fi preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel clasic are în compoziţie: 2 linguri chimen, 2 linguri corian­dru, 2 linguri curcuma, 1/2 lin­guriţă piper roşu, 1/2 linguriţă boabe de muştar, 1/2 linguriţă ghimbir, măcinate şi ameste­cate. Poate fi preparat în casă, după gustul propriu.

Ingrediente:Curry de langusta

  • 6 cozi de langusta congelate (circa 200 g bucata)
  • 300 g ceapa tocata
  • 1 cutie (mica) cu bucati de ananas
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 iaurturi
  • 1 lingura mild curry
  • 2 linguri ulei
  • 6 fire de coriandru
  • sare
  • piper macinat proaspat

 

Mod de preparare:

Puneţi cozile de langustă congelate într-o oală cu apă clocotită, lăsaţi 12 min din momentul în care reîncepe să clocotească, apoi luaţi de pe foc. în acest timp, puneţi la scurs ananasul, încingeţi uleiul într-o cratiţă de fontă şi puneţi ceapa, amestecând mereu.

După 10 min, adăugaţi ananasul şi caramelizaţi puţin.

Turnaţi apoi laptele de cocos cu 150 ml de apă, săraţi, piperaţi, aromaţi cu curry şi lăsaţi încă 5 min la foc mic. Adăugaţi apoi iaur­turile şi amestecaţi din nou.

Puneţi iarăşi la fiert, la foc foarte mic.

Scurgeţi langustele, treceţi-le sub un jet de apă rece şi decorticaţi-le (cu foarfeca). Amestecaţi-le în sosul curry din cratiţă şi încăl ziţi câteva minute. Presăraţi coriandru tocat şi serviţi foarte fierbinte.

Curry de langusta

Curry de langusta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.