Curry de fasole roşie şi cartofi dulci

Printeaza

Curry de fasole roşie şi cartofi dulci din: ceapa, ulei de floarea soarelui, ghimbir, coriandru, pudra de curry, cimbru, rosii, otet de vin rosu, zahar, cartofi, fasole rosie si ardei copti.

 

Ingrediente:

  • 2 cepe, 1 tocata marunt, 1 tocata grosier
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 g ghimbir, tocat grosier,
  • 1 legatura mica de coriandru, frunzele separate de codite
  • 3 linguri pudra de curry
  • 2 fire de cimbru
  • 400 g de rosii tocate din conserva
  • 4 linguri otet de vin rosu
  • 3 linguri zahar
  • 2 cuburi concentrate pentru supa
  • 1 kg de cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 800 g de fasole rosie din conserva
  • 450 g de ardei copti din borcan, taiati feliute

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare şi sotează ceapa tocată mărunt, până se înmoaie.

Intre timp, amestecă bine într-un robot de bucătărie restul de ceapă, ghimbirul, codiţele de coriandru şi pudra de curry.

Pune totul peste ceapa din cratiţă şi prăjeşte până îşi eliberează aroma.

Adaugă cimbrul, roşiile, oţetul, zahărul şi cuburile de supă împreună cu 600ml de apă şi adu la punctul de fierbere.

Lasă să clocotească 10 minute, apoi adaugă cartofii dulci şi mai fierbe 10 minute, pune în cratiţă fasolea, ardeii şi asezonează, apoi amestecă şi mai fierbe totul încă 5 minute, până se înmoaie cartofii.

Inainte de servire, încălzeşte curry-ul, apoi presară frunzele de coriandru şi amestecă.

Curry de fasole roşie şi cartofi dulci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.