Curry de peste cu oregano

Printeaza

O reteta delicioasa de curry cu: peste, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia, ceapa, morcov, mazare, fasole verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, limeta, ulei, sare, piper, oregano.

Ingrediente:

  • 400g fileuri de peşte
  • 200 ml lapte de cocos
  • un ardei iute
  • un ardei capia
  • o ceapă, un morcov
  • 100 g mazăre
  • 200 g fasole verde
  • usturoi
  • 5 g ghimbir ras
  • 75 ml sos de soia
  • 15 g curry
  • o limetă
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se taie cubu­leţe. Se pun într-un bol, se adaugă sosul de soia, se condimentează şi se toarnă sucul de limetă.

Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece 30 de minute. Usturoiul şi cea­pa se curăţă şi se toacă mărunt.

Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe, morcovul se cură­ţă şi se taie cubuleţe. Mazărea şi fa­solea verde tăiată bucăţele se fierb 15 minute şi se pun într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, se adaugă ustu­roiul şi se mai ţin pe foc două minu­te. Se toarnă într-o oală, se adaugă laptele de cocos, un litru de apă şi curry.

Se presară ghimbirul şi legume­le fierte, se condimentează şi du­pă ce a fiert 15 minute se adaugă peştele şi lichidul din vas. Se fierb încă zece minute şi se adaugă oregano tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.