Curry de orez cu scoici

Printeaza

 

Ingrediente:Curry de orez cu scoici

  • 300 g orez
  • 300 g scoici
  • un fir de praz
  • 250 g roşii cherry
  • 150 ml vin alb dulce
  • o lămâie
  • două tije de ţelină
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de pudră de curry
  • salată ruccola
  • nucşoară
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Scoicile se spală şi se pun într-o strecurătoare să se scurgă. Prazul se curălţă, se spală şi se toacă mărumt sau rondele subţiri. Intr-o cratiţă se încing trei linguri de ulei dee măslirie şi se căleşte prazul, la foc potrivit, până când devine stictlos şi este sufi­cient de moale.

Se adaugă orezul spălat şi se căleşte cinci nninute. Se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă. Când orezul este aproape fiert, se adaugă vinul, scoicile şi tijele de ţelină tăiate în felii subţiri.

Se condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă pudra de curry, se mai lasă să fiarbă zece minute şi se opreşte focul.

Se acoperă mâncarea cu un capac şi se lasă să se pă­trundă aromele. Se serveşte alături de o salată de roşii, frunze de ruc­cola, ulei de măsline şi suc de lămâie. Pentru o aromă orientală, se pot adăuga nucşoară şi scorţişoară măcinate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.