Curry de miel

Printeaza

O reteta de curry de miel din: ulei de masline, carne de miel, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, conopida, rosii, amzare, iaurt degresat si faina. Turmericul, un component principal al condimentului de curry, poate contribui la scăderea colesterolului „rău” si poate preveni formarea cheagurilor de sânge.

Combinaţia de ceapă, ustu­roi şi ghimbir, atât de comună în bucătăria indiană, este o lovitură triplă pentru nutriţie. Toate trei ingredientele sunt bogate în antioxidanţi şi fitochimice care pot ajuta în lupta împotriva cancerului, a bolilor de inimă, a hiper­tensiunii şi a altor boli cronice.

Ingrediente:Curry de miel

  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 350 g carne de miel foarte slabă, foarte bine curăţată de grăsime, tăiată în cuburi de 2 cm
  • 1 ceapă mijlocie tocată fin
  • 4 căţei de usturoi tocaţi fin
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • 1 lingură condiment de curry
  • 400 g buchetele de conopidă
  • 300 g roşii din conservă tocate, fără adaos de sare
  • 125 ml apă
  • 200 g mazăre congelată
  • 5 linguri coriandru verde tocat
  • 115 g iaurt degresat
  • 1 linguri făină

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă, la foc potrivit. Se adaugă cuburile de carne de miel şi se prăjesc 5 minute sau până când s-au rumenit uniform. Se ia carnea cu o spumieră şi se aşază pe o farfurie sau într-un castron.

Se adaugă în cratiţă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se călesc aproximativ 5 minute sau până când ceapa s-a înmuiat, amestecând des. Se adaugă condimentul de curry şi conopida şi se amestecă bine.

Se adaugă roşiile şi apa şi se dau într-un clocot. Se pune din nou carnea în cratiţă şi se reduce flacăra la minimum. Se acoperă cratiţa şi se fierbe aproximativ 40 de minute sau până când carnea şi conopida s-au înmuiat.

Se adaugă mazărea şi coriandrul şi se fierb 3 minute sau până când mazărea este fierbinte. într-un castronel, se amestecă iaurtul cu făina. Se încorporează acest amestec în sosul de carne şi se fierbe la foc mic amestecând aproximativ 2 minute sau până când sosul s-a îngroşat puţin. Se serveşte fierbinte.

Variante: Se înlocuieşte carnea de miel cu 350 g carne macră de vită, tăiată în cuburi de 2 cm.

Curry de creveti – Se iau 450 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi şi evisceraţi. Se prăjesc creveţii 3 minute, apoi se pun într-un castron. Se fierbe doar conopida 20 de minute. Se adaugă creveţii după ce s-au amestecat cu iaurtul.

Curry de miel

Curry de miel

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.