Curry de miel cu spanac si iaurt

Printeaza

O reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si unt.

Ingrediente Curry de miel cu spanac si iaurt

  • 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete
  • 2-3 pungi de spanac congelat de 400g
  • 4 cepe tocate marunt
  • 4 catei de usturoi pisat
  • 8 cm de ginger, dat pe razatoarea mica (sau 2-3 linguri de ginger ras de la borcan,)
  • mirodenii: 2 lingurite de coriandru, 2 lingurite de chimen, 3 lingurite de garam masala, 1/2 lingurita de turmeric, 1 lingurita de paprika
  • mirodenii: 6 cuisoare, 10 cm de scortisoara, 6 seminte de cardamom, 1 lingurita de piper boabe, 4 frunze de dafin 1 mana de frunze de coriandru, tocate marunt
  • 3 linguri de ulei
  • 250ml de iaurt
  • 400ml de apa
  • 50g de unt

Mod de preparare:

Se rumeneste usor carnea in tigaie si se scoate deoparte In uleiul ramas se prajesc putin mirodeniile intregi dupa care se adauga ceapa si se prajeste pana e golden brown (cca 4-5 min) se adauga mirodeniile macinate si se mai prajeste inca 30 sec se adauga carnea, usturoiul, gingerul si apoi iaurtul, cate 1-2 linguri amestecand pana se incorporeaza tot se adauga apa (cat sa acopere aproape complet compozitia), se aduce la fierbere, apoi se da focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba usor cca 2 ore (sau pana cand carnea ajunge foarte frageda, iar apa e evaporata aproape integral)

Se gateste rapid spanacul (direct inghetat, rupt in bucati mai mici si pus in untul topit intr-o oala cu capac) si apoi se scurge bine de lichid si se adauga la miel. Se amesteca pana cand lichidul se evapora, apoi se adauga coriandrul tocat si inca doua linguri de iaurt.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.