Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

Printeaza

O reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe de mazare si iaurt.

Ingrediente:Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

  • 1 ceapa mica taiata bucati
  • 3 catei de usturoi curatati
  • 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute
  • 3 linguri apa plus 225 ml apa
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 225 g ciuperci shiitake proaspete, fara picioruse si cu palariile taiate in sferturi
  • 2 lingurite condiment de curry, de preferat Madras
  • 350 g cartofi mici cu coaja rosie taiati felii
  • 140 g boabe de mazare congelate
  • 150 g iaurt degresat

 

Mod de preparare:

Se pun ceapa, usturoiul, ghimbirul si 3 linguri de apa intr-un blender si se mixeaza. Se incinge uleiul la foc potrivit intr-o tigaie mare teflonata. Se adauga piureul cu ceapa si se prajeste 5 minute sau pana cand lichidul s-a evaporat. Se adauga ciupercile si se prajesc amestecand des aproximativ 3 minute sau pana cand se inmoaie.

Se adauga condimentul de curry. Se adauga cartofii si se amesteca bine cu condimentele si ceapa. Se toarna restul de 225 ml apa si se lasa sa fiarba. Se micsoreaza flacara la minimum, se acopera si se fierbe aproximativ 15 minute sau pana cand cartofii sunt moi.

Se inglobeaza mazarea si se mai fierbe totul inca 2 minute sau pana cand este fierbinte. Se ia de pe foc si se inglobeaza iaurtul.

Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.