Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

Printeaza

O reteta de curry de cartofi noi, conopida, naut si fasole verde din: seminte de fenicul si coriandru, seminte de chimion, boabe de piper alb, cuisoare, cardamom, scortisoara, curcuma, ardei iuti, salote, ghimber, ardei iute, tulpini de lemongrass, coriandru, cartofi, ulei vegetal, conopida, lapte de cocos, fasole verde, naut, orez, castravete, ceapa verde, rosie si suc de limes.

Ingrediente:Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

  • cate 1 lingura seminte de fenicul si de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 1 lingurita boabe de piper alb
  • 5 cuisoare
  • 5 pastai de cardamom, doar semintele
  • 1/3 baton de scortisoara
  • 1 lingurita de curcuma
  • 2 ardei iuti rosii uscati
  • 100 g salote, tocate grosier
  • 10 g ghimber
  • 1 ardei iute verde, fara seminte, in functie de gust
  • 2 tulpini de lemongrass, tocate grosier
  • 1 punga de coriandru, tocat
  • 200 g de cartofi noi, feliati
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1/2 conopida, desfacuta in buchetele
  • 1 conserva de 400 ml lapte de cocos
  • 200 g fasole verde
  • 200 g de naut, din conserva, scurs
  • orez fiert, pentru servit

salsa de castraveti:

  • 1/2 castravete de sera, fara seminte, tocate marunt
  • 2 cepe verzi, feliate fin
  • 1 rosie, fara seminte, tocata fin
  • 1 punga de coriandru, tocat grosier
  • sucul de la 2 limes

 

Mod de preparare:

Pentru pasta de curry, se maruntesc toate condimentele intr-o rasnita de cafea sau intr-un mojar cu pistil. Intr-un robot de bucatarie, se pun salotele, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute verde, lemongrass si jumatate de coriandru, apoi se mixeaza pana se obtine o pasta fina.

Se fierb cartofii in apa cu sare pana se inmoaie, aproximativ sase-opt minute. Intre timp, se incinge jumatate din ulei intr-un wok sau o tigaie mare. Se adauga conopida si fasolea verde si se prajesc la foc mare, amestecand incontinuu, pana se inmoaie usor.

Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, apoi se prăjeşte pasta aromată timp de cinci minute. Se adaugă pudra de condimente şi se mai lasă două minute. Se toarnă laptele de cocos şi se aduce la punctul de fierbere. Se scurg cartofii.

Se adaugă în cratiţă cartofii, năutul şi legumele prăjite, se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de repede, se adaugă apă. Cât timp fierbe curry-ul, se face salsa. într-un bol, se amestecă roşia, castravetele, ceapa verde, coriandrul şi jumătate din sucul de lămâie. Când curry-ul e gata, se serveşte cu orez fiert, o lingură de salsa şi restul de suc de lime turnat deasupra.

Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.