Cureki (placinta greceasca)

Printeaza

Cureki (placinta greceasca) din: scortisoara, drojdie, sare, faina, margarina, oua, zahar pudra, lapte, galbenus, seminte de susan.

Ingrediente:Placinta_greceasca

  • 5 batoane de scortisoara
  • 1 pachetel de drojdie
  • sare
  • 750 g faina
  • 150 g margarina
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • 1 galbenus
  • seminte de susan

 

Mod de preparare:

Pui batoanele de scortisoara intr-o cratita si adaugi apa cat sa o acopere. Lasi sa fiarba scortisoara cu apa, apoi pui capacul si lasi sa stea deoparte timp de 10 minute. In laptele cu zahar pui drojdia.

Faina tinuta la temperatura camerei o framanti cu apa in care a fiert scortisoara, adaugi maiaua si margarina topita. Cele 4 oua le freci cu zaharul si adaugi compozitia in aluat. Framanti aluatul din nou si apoi il lasi la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Puii aluatul dospit pe o planseta, formezi un sul, il impletesti in forma dorita si il asezi intr-o tava rotunda. Deasupra, ungi aluatul cu galbenusul batut si presari seminte de susan. Dai tava la cuptor pentru 40-50 de minute.

Placinta greceasca

Placinta_greceasca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.