Curcan umplut cu varza calita

Printeaza

Curcan umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza, kaizer, ulei, foi de dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar, vin alb, sare, piper si ienibahar.

Ingrediente:

  • 1 curcan (3 kg)
  • 200 g unt
  • 800 g varza
  • 100 g kaizer
  • 100 ml uei
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • 1 lingura cimbru
  • 3 cepe
  • 50 ml suc de rosii
  • 1 legatura marar
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 1 m tifon

 

Mod de preparare:

Se taie kaizerul fâşii subţiri. Se toacă varza şi se căleşte în ulei, cu ceapa tocată mărunt şi kaizerul. Se stinge cu 150 ml apă, se adaugă 1 linguriţă cim­bru şi boabe de piper şi se lasă să fiarbă la foc mic până mai scade. Spre sfârşit, se toarnă sucul de roşii şi se presară mărarul tocat.

Se aprinde focul la cuptor şi se topeşte untul într-un vas termorezistent. Se spală curcanul, se şterge, se presară sare, piper, ienibahar, cimbru şi se umple cu varza călită. Se împătureşte tifonul în două, se înmoaie în unt topit şi se îmbracă în el curcanul.

Astfel protejat, curcanul nu se usucă, nu se arde, pieliţa de la exterior nu se crapă şi nu mai trebuie stropit des cu sos. Se aşază curcanul în tavă, cu 100 ml apă, şi se coace la foc mic spre mijlociu, picurând din când în când apă.

După 3 ore, se îndepărtează tifonul şi se lasă curcanul să se rumenească la foc mic, timp de 1 oră, stropindu-l din când în când cu vin şi cu sosul format în tavă.

Curcan umplut cu varza calita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.