Curcan umplut cu mere

Printeaza

Curcan umplut cu mere din: curcan, mere, ceapa, carne de porc, unt, ulei, galbenus, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Curcan_umplut_cu_mere

  • 1 curcan de 3-4 kg
  • 10 mere mari
  • 4 cepe
  • 500 g carne de porc tocată
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • câteva linguri ulei

 

Mod de preparare:

Decojeşti 4 mere şi le tai în felii. Toci mărunt ceapa curăţată şi o căleşti în 2 linguri ulei şi 20 g unt, în prealabil topite şi încinse într-o tigaie.

Când ceapa a devenit translucidă, iei vasul de pe foc şi o laşi să se răcorească. Faci un amestec omogen din carnea tocată, ceapa călită, feliile de mere şi gălbenuşuri. Sărezi umplutura şi o condimentezi după gust, cu piper şi cimbru.

Umpli curcanul cu această compoziţie şi coşi orificiul, ca să nu iasă umplutura. Legi pulpele între ele, cu o sforicică.

Ungi curcanul cu ulei şi îl presari cu sare şi condimente după gust. Il aşezi într-o tavă cu apă şi îl acoperi cu folie sau cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 2 1/2 ore. Din când în când, scoţi tava şi ungi curcanul cu sosul din tavă.

Scoţi tava şi pui lângă curcan merele rămase, tăiate în sferturi sau amestecul de legume preferat. Torni în tavă puţină apă şi continui coacerea pentru 40 de minute, până se rumeneşte curcanul şi se coc merele.

Curcan umplut cu mere

Curcan_umplut_cu_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.