Curcan umplut cu ficatei de pui

Printeaza

Curcan umplut cu ficatei de pui din: curcan, ficatei, usturoi verde, ceapa verde, migdale, mar, piper, bacon, ierburi, piper verde, nucsoara, boabe de mustar, mere, cartofi, ulei, sare si vin.

 

Ingrediente:Curcan_umplut_cu_ficatei_de_pui

  • 1 curcan mic
  • 300 g ficatei
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 200 g migdale
  • 1 mar (umplutura)
  • piper negru macinat
  • 150 g bacon feliat
  • 1 lingurita cu ierburi provensale
  • piper verde macinat
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cu boabe de mustar
  • 3 mere
  • 3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • vin alb

 

Mod de preparare:

Dă mărul pe răzătoarea mare, toacă partea albă de la ceapă şi usturoi şi căleşte-le cu un praf de sare şi o lingură cu ulei.

Adaugă ficăţeii şi un pic de vin. Când s-au făcut, pasează-i cu furculiţa, apoi amestecă totul cu migdalele măcinate, pi­perul şi nucşoara.

Şterge curcanul cu un prosop. Ridică uşor, îm­pingând cu vârful degetelor, pielea de la gât pe partea pieptului.

Indeasă umplutura, apoi coase pielea.

Pune-l într-o cratiţă încăpătoare, cu pieptul în sus, toarnă apă, un pic de ulei (nu mai mult de o lingură) şi o ceaşcă de vin.

Acoperă cu bacon.

Presară ierburile şi muştarul şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 1 -1,5 ore, stropind carnea cu sosul format.

Intr-o altă tavă în care ai turnat un pic de apă şi ulei, pune trei cartofi tăiaţi în rondele, un pic de sare şi piper şi dă-i la cuptor.

Când s-au rumenit, adaugă trei mere tăiate mai mare şi lasă vreo zece minute.

Serveşte curcanul tăiat în felii, cu garnitură de mere şi cartofi şi (fii îndrăzneaţă!) un pic de dulceaţă de coacăze deasupra.

Curcan umplut cu ficatei de pui

Curcan_umplut_cu_ficatei_de_pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.