Curcan umplut cu carne de porc

Printeaza

Curcan umplut cu carne de porc din: curcan, smantana, carne de porc, ciuperci, dovleci, cartofi, patrunjel, unt, ceapa, faina, vin, oua, pesmet.

Ingrediente:Curcan umplut cu carne de porc

  • 1 curcan de circa 3,5 kg
  • 100 g smântână
  • 250 g carne albă de porc
  • 400 g ciuperci
  • 600 g dovlecei în floare
  • 500 g cartofi noi
  • pătrunjel verde
  • 150 g unt
  • 16 crutoane de pâine
  • 1 ceapă mare
  • 1 linguriţă cu făină
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 2 ouă
  • pesmet

Mod de preparare:

Scoateţi pulpele de la curcan, dezosaţi-le şi daţi carnea prin maşina de tocat împreună cu carnea de porc şi 1/2 de ceapă şotata. Combinaţi apoi în amestec 1 ou, sare, piper alb şi smântână.

Aplatizaţi pieptul de curcan şi umpleţi-l cu jumătate din tocătură. Separat, puneţi la fiert oase de curcan, sare, ciuperci, puţin unt şi apă.

Lăsaţi să clocotească pe foc domol 1 oră. Stropiţi friptura (pieptul umplut cu sosul ce se formează aici).

Separat, din restul de tocătură faceţi o chiftea mare, rotundă pe care o rumeniţi în ulei sau unt.

Aşezaţi-o apoi pe un platou, lângă pieptul tăiat felii, între timp pregătiţi umpluturile: cartofii fierţi daţi prin unt şi pătrunjel verde tocat, dovleceii la fel, ciupercile sotate întregi şi aşezate pe crutoane.

Puneţi garniturile în jurul pieptului rumenit, pe platou. Curcanul umplut aduceţi-l la masă alături de sos.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.