Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

Printeaza

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ficat de curcan, ceapa, coniac, ou, pesmet, ulei vin, smantana, piper, sare.

Ingrediente:Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

  • un kg şi jumătate piept de curcan
  • 40 g unt
  • 200 g bacon
  • o ceapă mică
  • 50 g ficat de curcan
  • 4-5 linguri de coniac
  • un ou
  • două linguri de pesmet
  • 2-3 linguri de ulei
  • 300 ml vin alb
  • 4 linguri de smântână maturată
  • boabe de piper zdrobite
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi în carnea în jumătate pe lăţime pentru a forma un buzunar. Topiţi untul, adăugaţi piperul şi ungeţi pieptul în interior şi pe exterior. Tăiaţi 6 fâşii de bacon şi tocaţi restul. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa rondele subţiri şi căliţi-o împreună cu baconul tocat.

Spălaţi ficatul în apă rece, ştergeţi-l până se usucă şi tăiaţi-l fâşii subţiri. Prăjiţi ficatul împreună cu ceapa şi baconul, apoi turnaţi coniacul. Ameste­caţi oul, pesmetul, ceapa, ficatul şi baconul pentru a obţine umplutura pe care o introduceţi în buzunarul din pieptul de curcan, apoi coaseţi-l cu aţă de bucătărie şi prindeţi-l cu scobitori, încingeţi uleiul într-o tigaie şi rumeniţi carnea pe toate părţile.

Aranjaţi feliile de bacon pe fundul unei cratiţe, dea­supra aşezaţi carnea, turnaţi 250 ml vin şi brezaţi o oră în cuptorul încins la 200-225°C (indicatorul cuptorului la poziţia 6-7). Stropiţi carnea din când în când cu sosul format şi adăugaţi apă, dacă este nevoie, pentru a nu o lăsa să se usuce.

Aranjaţi carnea pe un pla­tou încălzit şi păstraţi-o la cald. Deglasaţi sosul cu restul de vin, daţi în clocot şi scurgeţi-l. Ingroşaţi-l cu smântână şi potriviţi de sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.