Curcan cu sfecla

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de curcan cu sfecla din: carne de curcan, ulei de masline, sfecle, seminte de chimen, otet de mere, sare si piper.

Ingrediente:Curcan cu sfecla

  • 1 kg carne de curcan – piept fara pielita
  • 2 linguri ulei de masline
  • 8 sfecle mici
  • 1 lingura seminte de chimen
  • 1 lingura otet de mere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti la fiert 200 ml apa si fierbeti 3 minute semintele de chimen, apoi acoperiti vasul si lasati-l in repaus. Puneti carnea intr-o tava cu uleiul. Condimentati cu sare si piper si puneti tava la cuptor, la foc iute. Cand carnea este rumenita, scoateti tava, turnati peste carne infuzia de chimen cu seminte cu tot.

In jurul carnii puneti sfeclele curatate de coaja, dar lasate intregi. Daca sfeclele au frunze puteti sa le lasati si pe acesteac. Puneti tava din nou la cuptor, la foc potrivit.

Stropiti din cand in cand carneza cu zeama din atava. Scoateti carnea coapta pe un platou incalzit, taiati-o felii, puneti in jurul lor sfeclele coapte si stropiti totul cu sosul ramas in tava in care ati adaugat otet de mere.

Curcan cu sfecla

Curcan cu sfecla

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.