Curcan prajit cu alune

Printeaza

Curcan prajit cu alune din: curcan, ulei de masline, alune, mar, stafide, ceai de iasomie si varza de bruxelles.

Ingrediente:Curcan_prajit_cu_alune

  • 1 curcan de 6 kilograme
  • 20 ml ulei de măsline rafinat
  • 100 g alune pisate
  • 1 măr
  • 20 g de stafide
  • 20 g ceai de iasomie uscat
  • 100 g varză de Bruxelles

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul când începeţi prepararea curcanului şi dezosati carnea. Aceasta se tine la marinat, timp de o oră, în ulei, stafide, ceai de iasomie, sare, piper. Alunele se combină cu mărul tăiat în felii subţiri şi cu câteva stafide.

Curcanul se ţine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 2 ore. Amestecul cu alune şi măr se presară peste curcan şi se mai ţine la cuptor timp de 1 minut. Se serveşte cu varză de Bruxelles ţinută la aburi 1 minut în prealabil.

Curcan prajit cu alune

Curcan_prajit_cu_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.