Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

Printeaza

Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, curcan, lamaie, ceapa, vin, ulei de masline, cimbru, bacon si carnaciori.

Ingrediente:Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarin

  • 75 g unt, la temperatura camerei
  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 1 lingura cimbru proaspat, tocat
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • coaja de la 1 lamaie
  • un curcan de cca 4,5 kg
  • 1⁄2 lamaie, taiata sferturi
  • 1 ceapa, curatata, taiata sferturi
  • 250 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat, pentru ornat

Pentru Carnaciori cu bacon si rozmarin:

  • 9 felii subtiri de bacon
  • 18 carnaciori
  • ramurele de rozmarin

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Amesteca untul, rozmarinul, cimbrul, usturoiul si coaja de lamaie, apoi asezoneaza cu piper. Fa un „buzunar“ intre piele si pieptul de curcan.

Pune untul in acest buzunar, intinde-l bine peste tot pieptul si pune curcanul intr-o tava de copt.

Pune sferturile de lamaie si ceapa in interiorul curcanului, apoi leaga picioarele cu o sfoara. Toarna vinul si o ceasca de apa in tava, apoi freaca tot curcanul cu ulei. 

Coace, neacoperit, 30 min. Acopera cu sosurile lasate in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora si 45 min, acoperind cu sos la fiecare 20-30 min. Creste temperatura la 6/200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min.

Ca sa verifici daca e gata, baga o scobitoare in partea cea mai groasa a pieptului si apasa. Daca zeama nu e inca limpede, mai coace 15 min si incearca din nou.

Acopera cu folie si lasa 20-30 min inainte de a-l transa. Presara cimbru.

Carnaciori cu bacon si rozmarin:

Intinde feliile de bacon cu muchia neascutita a unui cutit (pe un fund de tocat), apoi taie fiecare felie in jumatate.

Infasoara carnaciorii in cate o jumatate de felie de bacon si infige cate o ramurica de rozmarin pe masura ce infasori. Pune-i pe o tava de copt si coace 15-20 min.

Curcan la cuptor cu mirodenii si carnaciori cu bacon si rozmarin

Curcan_la_cuptor_cu_mirodenii_si_carnaciori_cu-bacon_si_rozmarin

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.