Curcan cu sos alb (varianta)

Printeaza

Curcan cu sos alb din: aripa de curcan, vin, zeama de curcan, unt, ulei, faina, sare, piper.

Ingrediente:Curcan cu sos alb

  • 1 aripă de curcan fiartă
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cană cu zeamă de curcan
  • 1 lingură cu unt
  • 3 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu făină
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Scurge carnea de curcan de zeama în care a fiert. Aşaz-o într-o tavă cu ulei şi pune-o să se rumenească puţin în cuptorul încins.

Intr-o cratiţă, topeşte untul, adaugă făina şi amestecă (să nu se prindă şi să nu se adune cocoloaşe).

Adaugă zeama de curcan şi amestecă până se dizolvă uniform.

Lasă să fiarbă şi amestecă din când în când, ca să nu se prindă. Când sosul s-a îngroşat, adaugă vinul, amestecă, asezonează cu sare şi piper şi ia-l de pe foc.

Toarnă sosul fierbinte peste carnea de curcan rumenită şi serveşte preparatul cald, cu salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.