Curcan cu legume

Printeaza

O reteta de curcan u legume din: copane de curcan, morcovi baby, broccoli, ardei capia, ardei iute, pudra de curry, miere, ceapa, usturoi, frunze de dafin, vin alb demisec, patrunjel, sare, piper, mazare si ulei.

Ingrediente:Curcan cu legume

  • 4 copane de curcan
  • 300 g morcovi baby
  • 500 g broccoli
  • 200 g orez
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • pudră de curry
  • două linguri cu miere
  • două cepe
  • usturoi
  • frunze de dafin
  • 500 ml vin alb demisec
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • mazăre
  • ulei

 

Mod de preparare:

Copanele de curcan se spală, se pun într-un vas de plastic, iar deasupra se presară sare, piper şi frunze de dafin. Se toarnă vinul alb, trei linguri de ulei, o cană de apă, mierea, se pun ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate felii subţiri.

Se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru minimum o oră, întorcându-se din când în când. Se aşază copanele într-o tavă, se aranjează în jurul lor mor­covii, broccoli tăiat în bucăţele şi se toarnă deasupra marinata. Se introduc în cuptor, se ţin până ce copanele devin aurii şi carnea este moale.

Orezul se fierbe în apă cu sare, se amestecă împreună cu ardeii capia şi cel iute căliţi sepa­rat, se adaugă pudra de curry rămasă, sare şi piper. Se adaugă pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte alături de copanele de curcan şi legumele din tavă.

La orezul cu legume şi curry se mai pot adăuga şi boabe de mazăre fierte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.