Curcan cu ciuperci si masline

Printeaza

Curcan cu ciuperci si masline din: curcan, sunca, ciuperci, ulei, rosii, masline, tarhon, usturoi, cimbru, orez, cascaval, faina, vin, sare, piper.

Ingrediente:Curcan cu ciuperci si masline

  • 1 curcan de 3,5 kg
  • 200 g şuncă afumată
  • 300 g bucăţi ciuperci mari, albe
  • 200 ml ulei
  • 400 g roşii
  • 200 g măsline verzi
  • 1 legătură cu tarhon
  • sare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • piper
  • cimbru
  • 250 g orez
  • 100 g caşcaval
  • 1 linguriţă de cartofi (făină)
  • un pahar cu vin roşu

Mod de preparare:

Scoateţi pieptul şi pulpele de la curcan şi împănaţi-le cu şuncă afumată şi ciuperci. Aşezaţi-le apoi într-o tavă adâncă după ce le-aţi dat cu sare şi piper, după gust.

Stropiţi curcanul cu puţină apă, după care îl puneţi la cuptor pentru o oră şi jumătate.

Pe parcurs, puneţi alături de friptură cuburi mici din pulpa de roşii, cimbru, usturoiul şi ciupercile tăiate. Separat, fierbeţi circa o oră câteva oase cu ceapa tocată.

Din orez faceţi rizoto cu caşcaval, aşezaţi-l pe platou şi peste acesta puneţi friptura tăiată. Garnisiţi-o apoi cu sosul din tavă, cu ciuperci, măsline, roşii.

Legaţi sosul cu făină de cartofi şi diluaţi-l cu vin roşu. Cu o parte din sos stropiţi friptura şi restul aduceţi-l la masă în sosieră.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.