Curcan condimentat

Printeaza

Curcan condimentat din: orez, piept de curcan, ceapa, lamaie, cardamom, ghimbir, turmeric, unt, ulei, sare, piper, verdeata.

Ingrediente:Curcan_condimentat

  • 300 g orez alb
  • 600 g piept de curcan
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 2 boabe de cardamom
  • 1 linguriţă de ghimbir mărunţit
  • 1 linguriţă de turmeric
  • 30 g unt
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Taie carnea fâşii, apoi blanşează-le într-un litru de apă clocotită cu sare. Pregăteşte o marinadă din zeamă de lămâie, ceapă tocată, ghimbir, cardamom pisat, sare şi piper.

Tine carnea o oră în acest amestec. Separat, încinge untul şi uleiul.

Amestecă orezul, toarnă apa rămasă de la curcan şi lasă pe foc mic până se umflă. La servire, aşază orezul în farfurie, presară turmeric şi pune alături fâşii de carne.

Curcan condimentat

Curcan_condimentat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.