Cupolă din vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de Cupolă din vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, morcovi, rosie, castraveti, mioneza, usturoi si ulei.

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 rosie mare
  • 2 castraveti
  • 70 g maioneza
  • 2 catei usturoi
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai în felii subţiri pe lungime, apoi le pui într-un castron adânc, acoperi cu apă sărată şi laşi deoparte 1 oră.

Pentru umplutură, tai toate legumele cuburi, cu ex­cepţia morcovilor pe care îi dai prin râzătoare. Căleşti legumele în ulei, iar când sunt aproape gata, pui şi roşia dată prin râzătoare şi mai laşi puţin ameste­cul pe foc. Laşi să se răcească.

Cureţi usturoiul, îl mărunţeşti şi îl amesteci cu maioneza. Scoţi vinetele din apă, le usuci cu ajutorul unor şerveţele de hârtie şi le prăjeşti în ulei pe ambele feţe. Scoţi apoi vinetele din ulei pe şerveţele pentru a-şi lăsa surplusul de ulei.

Intr-un castron adânc de salată, aşezi folie alimentară, îmbraci toată suprafaţa castronului cu felii de vinete. Feliile de vinete le laşi să atârne de marginea castro­nului pentru a îmbrăca apoi în întregime umplutura. Ungi vinetele cu maioneză din belşug.

Pui umplutura în mijloc peste maioneză şi acoperi cu feliile de vine­te, apoi cu folie alimentară şi le laşi la frigider 3-4 ore. Scoţi folia şi decorezi cupola după imaginaţie.

Cupolă din vinete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.