Cupola de ciocolata

Printeaza

Cupola de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, portocale, rom, cafea, nuca, drajeuri.

 

Ingrediente:Cupola_de_ciocolata

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri cacao

Pentru crema:

  • 500 ml frişcă lichida
  • 200 g ciocolată neagra
  • 2 portocale
  • 1 esenţă de rom
  • 200 ml cafea preparată îndulcită

Pentru decor:

  • 100 g friscă
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri nucă măcinaţă
  • drajeuri pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi în continuare până se topeşte.

Adaugi gălbenuşurile treptat, faina şi cacaua, amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus, ca să nu se lase albuşurile.

Pui compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 45 de minute.

Pentru crema de ciocolată, încălzeşti pe foc 200 ml de frişcă lichidă, adaugi ciocolata rasă şi amesteci până se topeşte.

Laşi crema de ciocolată să se răcească, apoi o mixezi ca să devină mai pufoasă. La final, adaugi cinci felii ele portocală tăiate bucăţele.

Baţi frişca rămasă şi o amesteci cu portocalele tăiate bucăţele. Ai obţinut a doua cremă.

Tai blatul de tort în trei părţi: o parte o laşi întreagă, dintr-o parte tai de jur-împrejur 1 cm de margine, iar din al treilea blat tai 3 cm de margine.

Intr-un bol tapetat cu folie de plastic, pui partea de blat nedecupată şi o însiropezi cu cafea amestecată cu esenţa de rom.

Intinzi toată crema de frişcă, apoi aşezi a doua parte de blat (1 cm tăiat) însiropată. Pui jumătate din crema de ciocolată şi acoperi cu cea mai mică parte de blat însiropată.

Pui restul de cremă de ciocolată şi dai tortul la frigider până a doua zi. Răstorni tortul pe un platou şi îl îmbraci în frişcă, îl pudrezi cu cacao şi cu nuca măcinată şi îl decorezi cu drajeuri.

Cupola de ciocolata

Cupola_de_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. NU e prea multa ciocolata?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.