Cupe de porumb cu creveti, mango si ardei iute

Printeaza

Cupe de porumb cu creveti, mango si ardei iute din: lipii tortilla, ulei, creveti, lime, mango, ceapa rosie, ardei iute, coriandru.

Ingrediente:Cupe de porumb cu creveti, mango si ardei iute

  • 8-10 lipii tortilla de porumb
  • 3 linguri de ulei
  • 100g de creveţi mici, cruzi
  • zeama de la 1 lime
  • 1/2 de mango, coaja şi sâmburele îndepărtate, tocat fin
  • 2 linguri de ceapă roşie, tocată fin
  • 1 ardei iute roşu, tocat fin
  • 0 mână de coriandru, tocat fin şi câteva frunze întregi

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Cu un cutter de biscuiţi de 6cm, taie discuri din lipiile tortilla, încălzeşte discurile la cuptorul cu microunde 5 secunde, apoi aşază-leîntr-o tavă de minibrioşe, pentru a forma cupe.

Unge-le cu ulei şi coace-le 8-10 minute, până când sunt aurii şi crocante, la tava din cuptor şi lasă-le să se răcească complet.

Toacă fin creveţii şi marinează-i în zeamă de lime 5 minute. Pune creveţii şi zeama de limeîntr-un bol, împreună cu mango, ceapa, fulgii de ardei iute şi coriandrul.

Asezonează, amestecă şi umple cupele cu acest amestec chiar înainte de a le servi. Decorează cu frunze de coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.