Cupe de iaurt cu sos de afine

Printeaza

O reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab, zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si afine.

Ingrediente:Cupe de iaurt cu sos de afine

  • 200 g iaurt slab
  • 2 linguri zahăr
  • 180 ml smântână dulce
  • 1 foaie de gelatină

pentru sos:

  • 250 g afine
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 pahar vin roşu
  • scorţişoară (pulbere)

pentru decor:

  • afine

 

Mod de preparare:

Amestecă, într-un castron, iaurtul la temperatura came­rei cu zahărul. înmoaie gelatina în apă rece şi stoarce-o bine, apoi pune-o într-o crăticioară cu 1 lingură de smântână şi dizolv-o, la foc foarte mic.

Toarnă gelatina peste iaurt şi amestecă. Bate smântână rămasă până când devine frişcă şi încorporeaz-o în com­poziţia de iaurt, amestecând cu o lingură de jos în sus, pentru ca amestecul să nu se lase.

Toarnă în 4 forme semisferice, pune în frigider să se întărească, apoi transferă în congelator 20 de minute.

Intre timp, spală afinele, pune-le într-o crăticioară cu 1 lingură de zahăr, după care adaugi vinul roşu şi un praf de scorţişoară. Fierbe-le la foc mic până când siro­pul lăsat se îngroaşă.

Scoate formele din congelator, răstoarnă conţinutul pe farfurii şi serveşte-le decorate cu sosul de afine şi cu fructe proaspete tăiate jumătăţi.

Cupe de iaurt cu sos de afine

Cupe de iaurt cu sos de afine

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.