Cupe cu fructe si frisca

Printeaza

Cupe cu fructe si frisca din: lichior de fructe, zeama de portocale, zahar pudra, zeama de lamaie, menta, castravete, chec, frisca, zahar pudra, capsune, gem de capsune, zmeura.

Ingrediente:Cupe_cu_fructe_si_frisca

  • 6 linguri lichior de fructe, dupa gust
  • zeama de la 2 ortocale
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 crengute de menta, plus cateva pentru ornat
  • 5 cm castravete, taiat felii subtiri
  • 200 g chec, taiat cuburi de 2 cm
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 300 g capsune, taiate bucati, pastreaza 6 pentru ornat
  • 4 linguri gem de capsune
  • 300 g zmeura – pastreaza 6 pentru ornat

 

Mod de preparare:

Intr-o cană pune zeama de portocale şi lămâie, zahărul pudra, menta şi castravetele şi zdrobeşte cu dosul lingurii de lemn. Lasă deoparte 30 min şi apoi trece prin sită, îndepărtând menta şi castravetele.

Stropeşte checul cu alcoolul şi lasă să se absoarbă 5 min.Bate frişca spumă cu zahărul pudră. Combină căpşunele cu gemul. Porţionează jumătate de chec în 6 cu­pe de servit şi apoi adaugă frişcă bătuta.

Toarnă deasupra gemul combinat cu căpşunele, checul rămas, adaugă zmeura şi apoi frisca ramasa. Orneaza cu fructele proaspete pastrate deoparte si cu menta.

Cupe cu fructe si frisca

Cupe_cu_fructe_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.