Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, smantana dulce, zahar vanilat, fursecuri, ciocolata menaj si seminte de pin.
pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 125 g zahăr
- 50 g faină
- 500 ml lapte
- 50 ml smântână dulce
- 1 plic zahăr vanilat
pentru decor:
- 15-20 fursecuri tip
- 150 g ciocolată menaj
- seminţe de pin
Mod de preparare:
Bate cu telul, într-un castron, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă faina şi amestecă. Intre timp, fierbe laptele. Când laptele începe să clocotească, toarnă-l peste compoziţie, amestecând continuu.
Pune vasul pe foc mic 5 minute, până când compoziţia se îngroaşă. Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească.
Bate smântână şi pune frişca obţinută în frigider. Topeşte ciocolata într-un castronel de sticlă aşezat la bain-marie şi glazurează cu ea fursecurile, păstrând puţină pentru decor.
Când crema s-a răcit, încorporează frişca cu o lingură de lemn şi umple cu ea 4 cupe. Decorează cu ciocolata topită oprită, seminţe de pin prăjite şi fursecuri.
Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
Pofta buna!