Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, smantana dulce, zahar vanilat, fursecuri, ciocolata menaj si seminte de pin.

Ingrediente:Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

pentru cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 125 g zahăr
  • 50 g faină
  • 500 ml lapte
  • 50 ml smântână dulce
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru decor:

  • 15-20 fursecuri tip
  • 150 g ciocolată menaj
  • seminţe de pin

 

Mod de preparare:

Bate cu telul, într-un castron, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă faina şi amestecă. Intre timp, fierbe laptele. Când laptele începe să clocotească, toarnă-l peste compoziţie, amestecând continuu.

Pune vasul pe foc mic 5 minute, până când compoziţia se îngroaşă. Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească.

Bate smântână şi pune frişca obţinută în frigider. Topeşte ciocolata într-un castronel de sticlă aşezat la bain-marie şi glazurează cu ea fursecurile, păstrând puţină pentru decor.

Când crema s-a răcit, încorporează frişca cu o lingură de lemn şi umple cu ea 4 cupe. Decorează cu ciocolata topită oprită, seminţe de pin prăjite şi fursecuri.

Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.