Cum se prepara samosa
PrinteazaFormaţi câte o minge din fiecare foaie de aluat de samosa, apoi rulaţi-o pe o suprafaţă tapetată uşor cu făină, până obţineţi un cerc cu diametrul de 12-15 cm. Tăiaţi fiecare cerc pe jumătate, în câte două semicercuri. Lucrând cu câte unul odată, umeziţi marginile cu puţină apă, apoi îndoiţi semicercul şi uniţi marginile tăiate astfel încât să obţineţi un con.
Apăsaţi marginile umede pentru a le lipi, apoi deschideţi conul şi turnaţi cu o lingură puţină umplutură cu năut, la o distanţă de 1,5 cm de vârf. Umeziţi marginile curbate cu puţină apă şi apăsaţi-le pentru a le lipi. Aşezaţi pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie pergament. Repetaţi procesul cu restul aluatului.
Cum se prepara samosa
Pofta buna!