Cum se pregateste iepurele de casă

Printeaza

Cum se pregateste iepurele de casăCum se pregateste iepurele de casă

Se jupoaie de blană la fel ca şi cel sălbatic şi se prepară în acelaşi mod. Iepurele tânăr se prepară fie proaspăt, fie se ţine câteva ore în marinată preparată din: 200 ml oţet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 căpăţână de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, câteva felii de ceapă şi de ţelină, câteva boabe de piper şi de ienibahar.

In loc de marinare, carnea de iepure de casă poate fi opărită cu următoarea compoziţie: 1/4 l apă, 1/4 l oţet, 1 ceapă şi 1 ţelină tăiate felii subţiri, foi de dafin, boabe de piper, sare după gust.

Se pun la fiert într-un vas acoperit, se dau într-un singur clocot, se răstoarnă peste carnea aşezată într-un vas. După câteva ore, carnea se poate pregăti.

Marinarea înlătură mirosul specific cărnii de iepure şi condimentează gustul acesteia. In timpul fiertului, trebuie să se adauge zeama (strecurată) în care s-a marinat carnea iepurelui.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cum-se-pregateste-iepurele-de-casa html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.