Cum se pregateste curcanul

Printeaza

Cum se pregateste curcanulCum se pregateste curcanul

Printre preparatele tradiţionale ale mesei de Revelion se numără şi cele din curcan.

Friptură, umplut cu castane, cu ciuperci, piftie, se prepară în multe feluri, care mai de care mai delicios. Este bine să ştim să-l preparăm, dar foarte important este să ştim să-l şi alegem.

După numărul invitaţilor, de la 3 kg la 6 kg, este potrivit. Curca este mai gustoasă decât curcanul. Dacă l-aţi cumpărat viu, daţi-i, înainte cu o oră de a-l tăia, un păhărel de rom: îi va frăgezi carnea. Dacă îl cumpăraţi tăiat, alegeţi-l gras, cu pielea albă.

Cel mai adesea, din curcan se face friptură. Curcanul pregătit pentru fript se pune în tavă cu grăsime şi apă, apoi se pune în cuptorul încins.

După 20 de minute, focul se face potrivit şi se lasă să se prăjească, socotind 15 minute pentru fiecare kilogram de curcan. Dacă ni se pare că nu s-a aurit suficient, spre sfârşitul coptului se dă iar focul tare.

Dar nu se coace prea mult, deoarece carnea de curcan are tendinţa să se usuce.

Pentru un gust deosebit, înainte de a pune la fript curcanul, puneţi înăuntru 2-3 roşii sau mere, câteva cepe mici, tarhon tocat şi nucşoară.

Dacă doriţi să faceţi curcan umplut, puteţi adăuga umpluturii pregătite ficatul prăjit şi tăiat felioare, căreia îi adăugaţi puţin vin Porto. Pentru ca să nu se crape coaja care se formează, se unge mereu cu sosul din tavă.

Carnea va deveni foarte fragedă, dacă puneţi, în timpul friptului, un vas cu apă sub grătarul din cuptor.

Cum se pregateste curcanul

Cum se pregateste curcanul

Pofta buna!


Poate iti place si:

Friptura de curcan in sos de mere

Friptura de curcan in sos de mere

Friptura de curcan in sos de mere din: piept de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc. Ingrediente: 1 kg piept de curcan ulei supa mere rosii zahar sare busuioc   Mod de preparare: Tăiaţi carnea felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie […]

Carne de curcan cu fasole neagra

Carne de curcan cu fasole neagra

Carne de curcan cu fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, fasole neagra, rosii, pasta de tomate, praf de chili, chimion, boia, oregano, sare. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 4 căței de usturoi 500 g carne tocata de curcan 3 cutii fasole neagră 1 cutie rosii cubulete cu ardei iute verde […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.