Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură

Când carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin acolo unde este mai subţire.

Cum se procedează

Legaţi bucata, fără să strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea stângă a cărnii; duceţi apoi sfoara către extremitatea dreaptă şi rotiţi-o în jurul celor cinci degete de la mâna stângă.

Printr-o mişcare cârlig, prindeţi cu mâna stângă extremitatea din dreapta a cărnii şi treceţi sfoara prin laţul format; astfel se va forma un inel stabil. Răsuciţi sfoara formând o spirală regulată, până ajungeţi din nou la extremitatea stângă, strângând carnea mai mult în partea în care bucata e mai groasă, în aşa fel încât s-o uniformizaţi.

Printr-o mişcare la fel cu cea efec­tuată anterior, formaţi un inel de încheiere; apoi tăiaţi sfoara şi înnodaţi-o bine la celălalt capăt.

Cum_se_leaga_o_bucata_de_carne_pentru_a_pregati_o_friptura

Incoming search terms:

  • cum se leaga carnea
  • cum se leaga rulada de carne
  • cum se leaga rulada
  • cum se leaga carnea pentru friptura
  • Cum se leagă friptura de porc
  • cum se leaga friptura
  • cum se leagă carnea cu ata
  • cum legam muschiul cu sfoara
  • carne in sfoara
  • ață pt legat rulade carne

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact


Read more:
Sosuri_4
Sos de merisoare cu vin

Sos de merisoare cu vin din: vin de porto, zahar brun, boabe de ienibahar, merisoare. Ingrediente: 150 ml vin de...

Close