Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură

Printeaza

Când carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin acolo unde este mai subţire.

Cum se procedează

Legaţi bucata, fără să strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea stângă a cărnii; duceţi apoi sfoara către extremitatea dreaptă şi rotiţi-o în jurul celor cinci degete de la mâna stângă.

Printr-o mişcare cârlig, prindeţi cu mâna stângă extremitatea din dreapta a cărnii şi treceţi sfoara prin laţul format; astfel se va forma un inel stabil. Răsuciţi sfoara formând o spirală regulată, până ajungeţi din nou la extremitatea stângă, strângând carnea mai mult în partea în care bucata e mai groasă, în aşa fel încât s-o uniformizaţi.

Printr-o mişcare la fel cu cea efec­tuată anterior, formaţi un inel de încheiere; apoi tăiaţi sfoara şi înnodaţi-o bine la celălalt capăt.

Cum_se_leaga_o_bucata_de_carne_pentru_a_pregati_o_friptura

Incoming search terms:

  • cum se leaga rulada
  • ață pentru legat rulade
  • ață pt legat rulade carne
  • Cum se leagă friptura de porc
  • sfoara legat friptura
  • tehnica de legare a carnii pentru fripturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.