Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă

Printeaza

Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnăCum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă. Dacă vara, la putere sunt cremele şi cosmeticele cu factor de protecţie ridicat, care să ne protejeze pielea de radiaţiile solare, iarna trebuie să punem accent pe produsele de ingrijire intens hidratante.

Scăderea temperaturilor ne influenţează într-un mod neplăcut sănătatea pielii. Frigul, gerul, vântul ne poate usca excesiv tenul şi poate chiar grăbi sau accentua ridurile.

Tocmai de aceea, este necesar ca în această perioadă, de început de iarnă, să acordăm mare antentie îngrijirii tenului, prin creme adecvate şi tratamente laser ce vin să regenereze pielea afectată de expunerea la soare de pe timpul verii.

“În acest sezon este necesar să aplicăm creme bogate în lipide, grăsimi şi nutrienţi, cu vitaminele A, C şi E, însă neapărat adecvate tipului nostru de ten.

Este important să apelăm la medicul dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem şi ce tip de produse cosmetice este bine să folosim, pentru a evita, spre exemplu, iritaţiile, alergiile şi erupţiile acneice, dar şi agravarea rozaceei sau a dermatitei seboreice”, declara medicul dermatolog Oana Spânu.

Specialistul subliniază că „anotimpul rece este ideal pentru ştergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar şi pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice.

Laserul reface textura pielii, şterge ridurile fine şi reduce porii dilataţi. Radiofrecvenţa fracţionată şi peelingul chimic sau laser se pot folosi cu rezultate importante în ştergerea petelor pigmentare extinse, în tratamentul cicatricilor postacneice şi atenuarea ridurilor profunde”.

“O atenţie deosebită trebuie acordată şi pielii de la nivelul mâinilor, ce necesită, în anotimpul rece, îngrijire cu creme mai grase, mai bogate în lipide, dar şi spălări cu formule speciale, uleioase, care să nu deterioreze bariera lipidica formată în mod natural de piele, ci să o păstreze intactă.

Astfel, se evita eczema mâinii, atât la persoanele cu o piele normală, cât şi la cele cu dermatita atopică”, adaugă dr. Oana Spânu.

De evitat

Chiar dacă foloseşti produse de îngrijire premium, nu te culca pe o ureche pentru că un pas greşit în rutina cosmetică îţi poate afecta pielea pe termen lung. Aşadar, încearcă pe cât poţi să…:

– .. faci duşuri şi bai fierbinţi!

Este adevărat că sunt relaxante şi chiar potrivite acestei perioade cu temperaturi scăzute, însă pielea ta nu va fi la fel de mulţumită. Se va usca excesiv şi va pierde uleiurile naturale protectoare.

Consecinţele sunt: senzaţia de piele “care ţine”, uscată şi foarte uscată, pe alocuri descuamata, riduri accentuate, aspect tern, lipsa luminozităţii tenului, înroşirea pielii şi chiar apariţia mâncărimilor. Înlocuieşte, aşadar, băile lungi şi fierbinţi, cu duşuri călduţe, în reprize scurte!

– …răreşti exfolierea pielii!

Aceste proceduri sunt eficiente pentru că îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi permite pătrunderea substanţelor nutritive din produsele cosmetice mult mai adânc în epidermă, însă iarna nu sunt foarte recomandate!

Foloseşte scrub doar o dată pe săptămână! Altfel, rişti să iriţi pielea şi să o usuci foarte puternic! Alege geluri de curăţare cremoase, loţiuni fără alcool, ape micelare, creme demachiante onctuoase pentru demachierea/curăţarea tenului!

Pentru corp, foloseşte geluri cremoase, hidratante, care nu usucă epidermă şi întotdeauna aplica o cremă de corp după dus!

– …nu renunţi la crema de fată sau fondul de ten cu SPF!

Nu trebuie să fii pe plajă pentru a folosi crema cu protecţie solară, aceasta fiind mai mult decât indicată şi pe pârtie! Află că radiaţiile solare trec prin pătura de nori şi îţi afectează tenul chiar şi toamna/iarna.

Cosmeticele prevăzute cu SPF nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a tenului în nici un anotimp.

– … ai grijă la materialele care îţi îmbraca pielea!

Atât fularele, cât mai ales puloverele sau pantalonii groşi, de iarnă, trebuie să conţină cât mai multe fibre naturale, prietenoase cu pielea. Sinteticele şi materialele aspre au puterea de a usca şi agresa pielea, aşa că evită-le pe cât posibil sau poartă-le peste haine din bumbac!

– … ai întotdeauna un balsam de buze în geantă!

Buzele suferă chiar şi mai tare din cauza gerului decât pielea, aşa că ai grijă să fie tot timpul hidratate! Pe lângă vitamina E, unt de Shea sau de Karite, uleiuri de migdale, de măsline, etc, alege un balsam de buze care să aibă şi factor de protecţie SPF 15, dar şi substanţe antiseptice, care să ajute la vindecarea buzelor crăpate.

Articol preluat de aici.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.