Cum sa faci cea mai buna friptura de porc pentru Craciun – 5 retete simple si gustoase

Printeaza

Carnea de porc are o aromă intensă şi carac­teristică, cu părţi mai mult sau mai puţin grase, care necesită metode de preparare diferite. In ceea ce priveşte părţile mai slabe, fără grăsime, este important să amintim că, în ciu­da asemănării cu carnea albă, aceasta trebuie tratată totuşi ca o carne roşie.

Pentru a nu se întări, carnea de porc nu trebuie preparată timp îndelungat. Părţile mai grase ale porcului sunt potrivite pentru prepa­rare umedă şi în tocăniţe. Despre carne.

 

Cum sa faci cea mai buna friptura de porc pentru Craciun:

Gratar

Reteta zilei: Friptura de porc la gratar cu sote de legume

Friptura de porc la gratar cu sote de legume din: fripturi de porc, sare, piper, usturoi granulat, bere, sos barbeque, sote de legume. Poate te intereseaza si: Friptura de porc cu sos de rosii picant Friptura de porc cu bureti si sos de salvie Friptura de porc la cuptor cu ananas si scortisoara   Ingrediente: […]

Friptura_de_porc_suculenta_cu_cimbru_si_unt

Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt

Friptura de porc suculenta cu cimbru si unt din: muşchi file de porc, unt, cimbru uscat, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 1/2 pachet unt 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Untul moale se amestecă cu cimbrul uscat. Carnea se unge pe toate părţile cu amestecul de unt. Se aşază în tava de […]

Friptura de porc in sos picant

Friptura de porc cu sos de rosii picant

Friptura de porc cu sos de rosii picant din: pulpă de porc, usturoi, suc de rosii, ulei, piper, boia iute, boia dulce, apa, sare, ardei iuti, pătrunjel. Ingrediente:  250 g pulpă de porc 4 căţei de usturoi 50 ml suc de roşii 10 ml ulei piper 1 praf boia iute 1 praf boia dulce 100 ml apă […]

Friptura_de_porc_cu_bureti_si_sos_de_salvie

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie

Friptura de porc cu bureti si sos de salvie din: pulpă de porc, ulei, ceapa, morcov, bureţi „gălbiori”, usturoi, sare, vin alb, zeamă de lămâie, frunze de salvie proaspete sau uscate, piper, cartofi. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 bureţi „gălbiori” 2-3 căţei de usturoi sare Pentru sosul mariant: 1 pahar […]

Friptura_de_porc_cu_ierburi_aromate_si_cartofi_cu_ou_si_usturoi

Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi

Friptura de porc cu ierburi aromate si cartofi cu ou si usturoi din: cotlet de porc, slănină, usturoi, busuioc, cimbru, maghiran, vin roşu muştar cu boabe, cartofi, oua, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc câteva feliuţe de slănină 3-4 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de busuioc cimbru maghiran sare piper 100 ml vin roşu 2 linguri muştar cu […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.