Cum alcatuim un meniu corect

Printeaza

Cu siguranţă trebuie să ne orientăm spre reţetele pe care le-am mai făcut şi cu care ne putem mândri în fata invitaţilor. Mesele ar trebui planificate să conţină reţete cu o varietate mare de alimente, texturi şi gusturi pentru a satisface pe toată lumea.

Verificaţi dacă printre invitaţi sunt persoane ce tin un regim vegetarian sau sunt alergice la anumite ingrediente şi tineti cont de aceste detalii în alegerea meniului. Este o muncă în plus, însă grija pentru fiecare invitat în parte va “vorbi” despre calităţile dvs. de gazdă.

In creionarea meniului prima dată alegem felul principal iar în jurul lui stabilim garniturile, desertul potrivit şi desigur, băuturile pe care le vom servi la fiecare fel.

Alegeţi reţete care se pot pregăti în timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. Planificaţi atent timpul şi faceţi un plan de gătit evaluând timpul de pregătire pentru fiecare preparat. Două feluri de mâncare care se coc la aceeaşi temperatură şi nu îşi infuentează mirosul reciproc se pot pune la cuptor în acelaşi timp, fără a modifica timpul de copt.

După ce ati finalizat planificarea meniului faceţi o listă de cumpărături riguroasă care să cuprindă toate ingredientele necesare.

Serviţi preparatele la temperatura potrivită fiecărei reţete. NU lăsaţi niciun fel de mâncare la temperatura camerei mai mult de 2 ore (chiar 1 ora daca vremea este calda).

RestauranteDeLux.ro

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.