Cuibusoare de primavara

Printeaza

Cuibusoare de primavara din:oua, mustar, sare, ulei, piper, ceapa, usturoi, lamaie, mascarpone, marar, patrunjel, rosii, chivas, carnat, boia.

Ingrediente:Cuibusoare de primavara

  • 10 ouă
  • 4 linguri muştar
  • sare
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • piper negru măcinat
  • 4-5 fire ceapă
  • 2-3 picături zeamă de lămâie
  • 2 fire usturoi
  • 3-4 linguri mascarpone
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel

Pentru ornat:

  • roşii cherry
  • chivas
  • 20 feliuţe cârnat uscat
  • boia dulce sau iute

 

Mod de preparare:

Se pun ouăle să fiarbă în apă cu puţină sare. După ce au fiert aproximativ 8-10 minute, se scot şi se lasă în apă rece, apoi se vor curăţa cu atenţie, să nu se desprindă albuşurile.

Se taie ouăle jumătăţi şi se scot gălbenuşurile. Albuşurile se aranjează pe un platou.

Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul, în pastă se adaugă muştar, sare, piper, 2-3 picături zeamă de lămâie şi uleiul, puţin câte puţin, ca la maioneză.

Se adaugă ceapa, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt şi se pasează cu blenderul. Se obţine o cremă pufoasă şi, la sfârşit, se adaugă mascarpone.

Se umplu jumătăţile de albuşuri şi se ornează cu boia iute sau dulce, roşii cherry, chivas şi feliuţe de râmat usrat

 

Cuibusoare de primavara

Cuibusoare de primavara

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.