Cuibusoare cu branza

Printeaza

Cuibusoare cu branza din: cartofi, telemea de vaca, unt, oua, marar, smantana, ardei, salata verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.

 

Ingrediente:Cuibusoare_cu_branza

  • un kg cartofi noi
  • 200 g telemea de vaca
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • o legatura marar
  • 50 g smantana

pentru garnitura:

  • 5-6 ardei
  • o salata verde
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • o lingurita otet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii noi se lasă câteva ore în apă să se înmoaie coaja şi, cu un burete special, se îndepărtează apoi uşor.

Se clătesc bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă într-o sită la scurs, apoi se scoate miezul cu atenţie ca să nu se rupă. în fieacare cartof se pune puţin unt şi se asază în tavă.

Separat, se pun într-un bol miezul de la cartofi, ouăle, untul moale, telemeaua rasă, smân­tână şi mărarul tocat mărunt.

Se pasează cu blenderul şi apoi se umplu cartofii. Se bagă tava cu cartofii noi um­pluţi în cuptorul încins în prealabil şi se răsucesc de pe o parte pe cealaltă, ca să se coacă uniform.

In acest timp, se coc ardeii, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie fâşii şi se pregătesc cu ulei, sare, piper şi oţet balsamic.

Carto­fii se servesc cu garnitura de ardei copţi şi cu salată verde.

 

Cuibusoare cu branza

Cuibusoare_cu_branza

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.