Cuiburi de mămăligă

Printeaza

O reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval, piper rosu si sare.

Ingrediente:Cuiburi de mămăligă

  • 300 g faina de porumb
  • 4 oua
  • 2 linguri unt
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g cascaval cubulete
  • 1 lingurita piper rosu
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta clocoteşte, adăugaţi treptat făi­na, amestecând încontinuu. După ce aţi adăugat toată făina, acoperiţi vasul, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 15 minute. Amestecaţi din când în când în vas.

Adăugaţi caşcavalul ras şi continuaţi ameste­carea pentru omogenizare, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Ungefi cu unt 4 castronele.

Puneţi în fiecare castron mămăligă, până la 3cm sub margine. Nivelaţi mămăliga, faceţi o adâncitură, ca un cuib, în mijloc şi spargeţi acolo un ou. Pe marginea oului puneţi cubuleţe de caşcaval.

Săraţi şi piperaţi oul şi puneţi castroaneie într-o tavă, acoperiţi-le cu folie aiuminată şi ţineţi-le în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, cel puţin 15 minute, sau până când albuşurile se întăresc, dar gălbenuşurile rămân moi.

Scoateţi castroaneie din cuptor şi mai măcinaţi deasupra fiecăruia puţin piper roşu. Serviţi preparatul cald.

Cuiburi de mămăligă

Cuiburi de mămăligă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.