Cuiburi cu rosii uscate si mozzarella

Printeaza

Cuiburi cu rosii uscate si mozzarella din: faina, drojdie uscata, zahar, ulei de masline, pesto, rosii uscate, mozzarella, parmezan, busuioc.

Ingrediente:Cuiburi cu rosii uscate si mozzarella

  • 450g făină, plus extra pentru presărat
  • 1 plic de 7g de drojdie uscată
  • 1 linguriţa de zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra
  • 150g de pesto
  • 250g roşii uscate, scurse şi tocate grosier
  • 100g de mozzarella, rasă
  • 50g de parmezan, ras
  • 1 mână frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Combină făina, drojdia, zahărul şi 1/2 linguriţă de sare într-un bol mare. Măsoară 300ml de apă caldă şi adaugă circa 280ml peste făină, împreună cu uleiul de măsline, apoi amestecă până când ingredientele încep sa se adune în bucăţi de aluat. Dacă aluatul pare puţin uscat, adaugă restul de apă şi amestecă. Frământă aluatul cu mâna, timp de 10 minute, pe suprafaţa de lucru sau cu un mixer, timp de 5 minute, la viteză medie.

Aluatul este gata când se simte moale, elastic şi revine la forma iniţială când îl apeşi uşor. Curăţă bolul, toarnă puţin ulei, apoi pune aluatul înapoi în bol, rotindu-l pentru a-l acoperi pe el şi pereţii castronului cu ulei. Acoperă cu folie alimentară şi lasă-l ia loc cald până când îşi dublează volumul – va dura 1-3 ore, în funcţie de temperatură.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Indepărtează folia alimentară şi apasă aluatul de câteva ori cu pumnul, pentru a elimina excesul de aer. Transferă aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi presară puţină şi pe aluat, dacă este lipicios. Intinde aluatul într-un dreptunghi de circa 40 x 30cm. Intinde sosul pesto pe aluat, apoi distribuie în mod uniform roşiile, brânza şi busuiocul. Rulează aluatul pe latura mai ungă, pentru a obţine un rulou lung.

Foloseşte un cuţit ascuţit pentru a tăia uloul în 12 bucăţi egale. Pune-le într-o tavă, cu partea tăiată în sus, în şiruri de 3 x 4, asigurându-te că deschizătura fiecărui rulou este îndreptată spre centrul tăvii, pentru a nu se desface în timpul coacerii. Lasă puţin spaţiu ntre rulouri, întrucât vor mai creşte la dospit. Acoperă-le uşor cu folie alimentară unsă şi asă-le la dospit încă 30 de minute -1 oră, până când îşi dublează încă o dată volumul, stinge cuptorul la 200°C.

Indepărtează folia alimentară. Coace rulourile la nivelul din mijloc al cuptorului imp de 30-40 de minute, până când sunt arămii, iar centrul pare uscat şi bine copt. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească el puţin 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.