Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

Printeaza

O reteta delicioasa de cuburi cu visine si crema stracciatella din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, cacao, amidon, visine, lapte, praf de bucinda de vanilie, frisca, ciocolata si visinata.

Ingrediente:Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

blat: 

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 80 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 70 g amidon

în plus: 

  • 650 g vişine din compot
  • 150 ml lapte
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 500 ml frisca
  • 75 g ciocolată amăruie rasă
  • 4 linguri vişinată

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se bat ouăle spumă şi se adaugă zahărul; se înglobează, urmat de făina amestecată separat cu amidon şi cacao. Se aşază într-o tavă pătrată (24 x 24 cm) tapetată cu hârtie de copt şi se coace 35-40 min.

Se răstoarnă apoi blatul din formă, se desprinde hârtia de copt de pe fund şi se lasă să se răcească. Vişinele se curăţă de sâmburi. Se prepară budinca de vanilie, adăugând laptele, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se adaugă vişinele şi se lasă să se răcească.

Apoi se înglobează 300 ml frisca, bătută separat, urmată de ciocolata rasă. Se taie blatul pe 2 niveluri, se însiropează cu vişinată şi se umple cu cremă stracciatella cu vişine. Se dă la frigider 30 min. Se decorează cu restul de frisca bătută.

Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • crema stracciatella

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.