Crumble cu prune condimentate şi mure

Printeaza

O reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina, unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason, scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure.

Ingrediente:

  • 140 g de faina
  • 140 g de unt, taiat in cuburi mici
  • 85 g de zahar brun
  • 50 g fulgi de ovaz
  • crema de vanilie, pentru servit
  • pentru fructe:
  • 1 kg prune coapte (aproximativ 14 bucati), taiate in jumatate
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingura de faina
  • 2 stele de anason
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 300 g mure

 

Mod de preparare:

Mai intai pregateste toppingul pentru crumble. Pune faina si untul intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana obtii textura unui nisip umed. Transfera intr-un bol si adauga zaharul si fulgii de ovaz.

Stropeste compozitia cu 2 linguri de apa rece, apoi amesteca totul cu ajutorul unei furculite, pana ce compozitia capata un aspect faramicios. Lasa la racit pana o vei folosi.

Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Pune toate fructele cu exceptia murelor, intr-un vas termorezistent. Adauga 50 ml de apa, acopera cu folie si da la cuptor 1 ora. Indeparteaza folia, presara anasonul, murele si compozitia de crumble si mai lasa la cuptor inca 25-30 de minute, pana cand suprafata devine aurioe. Serveste fierbinte cu crema de vanilie.

Crumble cu prune condimentate şi mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.