Crostini cu tartar de vitel

Printeaza

Crostini cu tartar de vitel din: file de vitel, salota, castraveti, capere, oua, ulei din samburi de struguri, mustar, otet, coniac, sare, piper, bagheta, ulei.

Ingrediente:Crostini cu tartar de vitel

  • 300 g file de viţel
  • 1 şalotă mică
  • 2 castraveţi cornişon
  • 1 lingură de capere
  • 1 gălbenuş
  • 1-2 linguri de ulei de sâmburi de struguri
  • 1 linguriţă de muştar de Dijon
  • 1/2 de linguriţă de oţet balsamic
  • 1/2 de linguriţă de coniac
  • sare
  • piper
  • 1 baghetă
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Fileul de viţel se taie cubuleţe, eventual se congelează puţin pentru a se tăia mai uşor. Salota se taie cubuleţe fine castraveţii şi capetele se scurg, apoi se toacă mărunt.

Din gălbenuş şi ulei se bate o spumă groasă. In aceasta se înglobează şalota, castraveţii şi caperele. Se asezonează totul cu muştar, oţet, coniac, sare şi piper. La final se amestecă cu cubuleţele de carne.

Bagheta se taie felii subţiri şi se prăjeşte pe ambele părţi în mult ulei, până devine crocantă. Mixul de tartar se împarte pe crostini, apoi se servesc.

 

Crostini cu tartar de vitel

Crostini cu tartar de vitel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. vreau si eu, arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.